Διαχείριση Ατομικής Εικόνας

Πόσο καλά γνωρίζετε και διαχειρίζεστε τους παρακάτω παράγοντες που συμβάλλουν στην προβολή της εικόνας σας;

Belbin_Hellas_graph1

Σχήμα: Ο κύκλος της επιτυχίας

 

H αυτογνωσία είναι η απαρχή της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής μας ανάπτυξης.
Πιο πολύ και από τις γνώσεις μας, τις περισσότερες φορές, η συμπεριφορά μας και η εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για μας, καθορίζει την εξέλιξη της ‘θέσης’μας.

Όσο πιο πολύ γνωρίζουμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας και τους ατομικούς μας στόχους, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά θα δρούμε και θα επικοινωνούμε με τους άλλους, ώστε να σχηματίζουν την εικόνα που μας ταιριάζει και που θέλουμε.

Ειδικά στον επαγγελματικό χώρο, η γνώση αυτή μπορεί να μας οδηγήσει στην επιλογή πιο κατάλληλων ρόλων όπου μπορούμε να αναδειχτούμε, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη, κοινωνική καταξίωση και προσωπική πληρότητα.

Σε ένα κοινωνικό σύνολο, η κατανόηση των ενσυνείδητων και ασυνείδητων συμπεριφορών μας καθώς και της εργασιακής μας συνεισφοράς-όπως την εκτιμούν και οι άλλοι- αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την διαχείριση της προσωπικής μας εικόνας, των κοινωνικών μας επιλογών και της σταδιοδρομίας μας.

  • Τι άτομα επιλέγετε ως συνεργάτες;
  • Πόσο εύστοχα μπορείτε να εξηγήσετε τις ικανότητές σας;
  • Η εργασία σας, αναδεικνύει τις δυνατότητές σας;
  • Τι σας αναγνωρίζουν;

Τα εξειδικευμένα συστήματα Belbin μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τι πιστεύουν οι άλλοι για σας και κυρίως, με τη βοήθεια των συμβούλων Belbin, να ταυτοποιήσετε, να αναπτύξετε και να διατηρήσετε τους παράγοντες εκείνους που σκιαγραφούν θετικά την εικόνα σας.

Βημα 1.

Κάθε προσπάθεια προσωπικής ανάπτυξης είναι πιο αποτελεσματική όταν ξεκινά με την ταυτοποίηση της εικόνας που έχετε για τον εαυτό σας όπως και την ταυτοποίηση της εικόνας που έχουν οι άλλοι για σας!
Η μεθοδολογία Belbin®, είναι η μόνη που σας παρέχει τη δυνατότητα ταυτοποίησης της εικόνας σας (εργασιακού/επικοινωνιακού προφίλ) με απλό και αντικειμενικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ειδικά ερωτηματολόγια αυτοεκτίμησης και παρατηρητών.

Σας προτείνουμε επίσης να ενημερωθείτε για τη θεωρία Belbin®, τις περιπτωσιολογικές μελέτες (case studies) και τις αναφορές που παράγονται  και που σας βοηθούν να κατανοήσετε περισσότερο να δυνατά σας σημεία όπως και την ενσυνείδητη και ασυνείδητη συμπεριφορά σας.

Βήμα 2.

Η ταυτοποίηση του εργασιακού/επικοινωνιακού σας προφίλ κοστίζει μόνο 60 ευρώ (τελικό κόστος) και περιλαμβάνει όλες τις αναφορές στα ελληνικά όπως και 45 λεπτά κατ’ιδίαν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για τη μέγιστη κατανόηση της συμπεριφοράς που θα ήταν καλό να υιοθετήσετε σε σχέση με τους στόχους σας.

Βήμα 3.

Συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο αυτο-εκτίμησης και το προφίλ σας παράγεται από το λογισμικό e-interplace. Οι προτιμητέοι σας  και μη εργασιακοί χαρακτήρες θα ιεραρχηθούν και διάφορες αναφορές θα παραχθούν, συμβουλεύοντάς σας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να προβάλλετε τον εαυτό σας καλύτερα, αποφεύγοντας ρόλους που σας είναι δύσκολο να ‘παίξετε’ και ακραίες συμπεριφορές.

Βήμα 4.

Πάρα πολλά άτομα έχουν μία λανθασμένη αντίληψη για τις δυνατότητές τους αποφεύγοντας πρωτοβουλίες που θα είχαν θετικό αντίκτυπο, εμμένουν σε ρόλους που οι άλλοι δεν εκτιμούν ή δεν αντιλαμβάνονται τα σημεία της συμπεριφοράς τους που… ενοχλούν.
Μάθετε τι πιστεύουν οι άλλοι για σας και συμπληρώστε το προφίλ σας!
Το εξειδικευμένο λογισμικό μας einterplace δημιουργεί αυτόματα με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αυτοεκτίμησης έναν άλλο κωδικό για τους ‘παρατηρητές’ σας, τον οποίο μπορείτε να προωθήσετε απλά με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα!
Χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις παρατηρητές, άτομα με τα οποία συνεργάζεστε ή έχετε συνεργαστεί πρόσφατα. Θα τους αποσταλεί ένα άλλο ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποτελείται από δύο ενότητες με μέση διάρκεια συμπλήρωσης τα δέκα λεπτά.
Επιλέξτε άτομα με τα οποία έχετε διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Το λογισμικό σύστημα e-interplace® θα συνυπολογίσει τις απαντήσεις τους και θα σας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο προφίλ με αναφορές, που θα υποδεικνύουν τα σημεία διαφορετικής αντίληψης όπως και συμβουλές για την αξιοποίηση τους.

Το λογισμικό σύστημα e-interplace® έχει προγραμματιστεί να συνυπολογίζει και το βαθμό συμφωνίας ή ασυμφωνίας των παρατηρητών. Διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων αυτο-εκτίμησης και παρατηρητών, συνυπολογίζονται, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες.
Σημειώστε ότι αν μία ‘παρατήρηση’ συμπληρωθεί με αδιάκριτο τρόπο ο/η σύμβουλος Belbin δεν θα την αποδεχτεί, ενώ εάν ένας ‘παρατηρητής’ επιδείξει υπέρμετρη προκατάληψη, είτε προς όφελος είτε εναντίον του ‘παρατηρούμενου’, το εξειδικευμένο λογισμικό σύστημα e-interplace® απορρίπτει αυτόματα την εκτίμησή του.

Βήμα 5.

Έχετε ταυτοποιήσει τα δυνατά σας σημεία και γνωρίζετε ποιά συμπεριφορά πρέπει να τιθασεύσετε ή να ενισχύσετε; Παρατηρείτε και σημειώνετε την συμπεριφορά και την πρόοδό σας.

Βήμα 6.

Επιθυμείτε να επωφεληθείτε των υποστηρικτικών υπηρεσιών μας ενδυναμώνοντας τις ικανότητές για επικοινωνία ή για να συζητήσετε για την καριέρα σας και τις εργασιακές σας σχέσεις; Τηλεφωνήστε μας και μιλήστε με έναν σύμβουλο Belbin.

 Σε συνεργασία με την

Ka Αναστασία Μαρινοπούλου Σύμβουλο Belbin

& την εταιρία Progress Through