Το Νέο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα Ξεκινά

Το Νέο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα Ξεκινά

Έναρξη εγγραφών από 1 Μαρτίου έως 21 Μαρτίου

“Σταματήστε να προσπαθείτε να
τελειοποιήσετε το παιδί σας, προσπαθήστε
να τελειοποιήσετε τη σχέση σας μαζί του.”
Henker

-Πως θα βοηθήσω τα παιδιά μου μέσα από τη σχέση μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα σήμερα και ικανά να ανοίξουν τα φτερά τους αύριο;

Εκατομμύρια νέες μητέρες και πατέρες αναλαμβάνουν κάθε χρόνο μία δουλειά που κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο δύσκολες, να πάρουν ένα μωρό, ένα άτομο δηλαδή ολοκληρωτικά σχεδόν ανήμπορο, να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τη σωματική και ψυχική του υγεία και να το αναθρέψουν σωστά, ώστε να γίνει ένας παραγωγικός και ευτυχισμένος ενήλικας.

Η σχέση αυτή, γονέα-παιδιού, που δυνητικά είναι από τις πιο στενές και ικανοποιητικές σχέσεις στη ζωή μας, πολύ συχνά δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

vater sitzt mit kleiner tochter auf decke und geniesst den sonnenuntergang

Το άγχος των γονέων για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να επιτύχουν πιθανούς στόχους για τα παιδιά τους όπως σωστή συμπεριφορά, συνέπεια, μελέτη, σεβασμός, αρμονικές σχέσεις, συναισθηματική ισορροπία κ.α., συχνά επιφέρει εντάσεις στην οικογένεια και απογοήτευση στις δύο πλευρές.

Στο εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα θα δώσουμε πρακτικές απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα και θα βοηθήσουμε τους γονείς μέσα από θεωρία, ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, να γίνουν αποτελεσματικοί στην ανατροφή των παιδιών τους.

Στόχος του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα είναι να μάθει στους γονείς συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα παιδιά σας θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα τους,
    καθώς και τις ανησυχίες τους μαζί σας, αντί να κλείνονται στον εαυτό τους.
  • Θα βοηθήσετε τα παιδιά σας όταν βιώνουν κάποιο πρόβλημα, εξερευνώντας μαζί σε μεγαλύτερο βάθος τι τα ενοχλεί και παρέχοντάς τους την ορθή στήριξη για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης.
  • Θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν μία μεγαλύτερη αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπειθαρχίας, ανεξαρτησίας και μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Θα μάθετε να επιλύετε τις συγκρούσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να βιώνετε λιγότερες εκρήξεις θυμού και αγώνες εξουσίας.
  • Θα διαμορφώνετε κανόνες με τη συμμετοχή όλων και με τρόπο που θα αποτελεί κίνητρο για τη τήρησή τους.
  • Θα μάθετε να επικοινωνείτε τις ανάγκες σας με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά σας να αλλάζουν τη συμπεριφορά που σας δημιουργεί πρόβλημα, επειδή νοιάζονται για τις ανάγκες σας και όχι από φόβο τιμωρίας ή ανταμοιβής.

Πληροφορίες: 

Διάρκεια εργαστηρίου: Το εργαστήριο διαρκεί συνολικά 40 ώρες σε διάστημα 3 μηνών.

Βεβαίωση παρακολούθησης: Ναι

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651402672 – 6973988967

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *