Αγαπημένοι μου γονείς μέσα απ’ τα δικά σας μάτια βλέπω εμένα

Αγαπημένοι μου γονείς μέσα απ’ τα δικά σας μάτια βλέπω εμένα

Αγαπημένοι μου γονείς όταν κάνω κάποια ζημιά και στα μάτια σας βλέπω θυμό, νιώθω κι εγώ πολύ κακό παιδί και θέλω να παγώσω το χρόνο, για να διορθώσω αυτό που έκανα.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν ξεσπώ με κλάματα και θυμό επειδή μου χαλάτε το χατίρι και βλέπω στα μάτια σας  απογοήτευση, θέλω να τρέξω να κρυφτώ, γιατί δεν ξέρω πώς να ελέγξω τα συναισθήματά μου.  Δε με νοιάζει αν μου αρνηθείτε, αλλά μη με αφήνετε μόνο μου με αυτό το συναισθηματικό πλημμύρισμα και μη με τιμωρείτε γι’ αυτό. Απλά βοηθήστε με να διαχειριστώ τη ματαίωση που νιώθω.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν στεναχωριέμαι γιατί τσακώθηκα με κάποιο φίλο μου ή παραπονιέμαι γιατί δεν μπορώ να κάνω φίλους και βλέπω στα μάτια σας τη λύπη, λυπάμαι κι εγώ τον εαυτό μου και νιώθω ελλειμματικός.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν βλέπω στα μάτια σας το φόβο ότι δε θα τα καταφέρω χωρίς τη βοήθειά σας, τότε νιώθω κι εγώ να φοβάμαι και  μου φαίνονται όλα αδύνατα.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν όμως βλέπω στα μάτια σας την κατανόηση και την αποδοχή, τότε νιώθω κι εγώ συναισθηματική ασφάλεια.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν βλέπω στα μάτια σας ότι πιστεύετε σ’ εμένα  ότι μπορώ να διαχειριστώ τη λύπη και να βρίσκω μόνος μου σιγά σιγά λύσεις στα προβλήματα, τότε νιώθω κι εγώ αυταξία και αποκτώ πίστη στον εαυτό μου.

Αγαπημένοι μου γονείς όταν βλέπω στα μάτια σας  ότι θέλετε να κτίσουμε μια απολαυστική σχέση και καλλιεργείτε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο  με ανοιχτή επικοινωνία, τότε νιώθω ότι είμαι εφοδιασμένος με όλα εκείνα τα ‘’εργαλεία’’ που απαιτούνται για να γνωρίσω και να διαχειριστώ τις χαρές και τις λύπες της ζωής!!!

Αγαπημένοι μου γονείς θέλω να ξέρετε ότι αποτελείτε τον καθρέφτη μέσα από τον οποίο αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου.  Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να κοιτάζεις σ’ έναν καθρέφτη που εκπέμπει μηνύματα αγάπης, αποδοχής και κατανόησης!!!

 

Αγγελική Δρακοπούλου-

Ψυχοπαιδαγωός MSc Επιστήμες της Αγωγής

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *